Az a bizonyos Bestia Brunch!

Csak annyit mondunk, ki-hagy-ha-tat-lan.

Hihetetlen népszerűségnek örvend napjainkban a brunch, de vajon tudjuk-e, hogy honnan ered és mi a célja ennek a különleges étkezésnek?

A brunch kifejezés a breakfast és a lunch (reggeli, illetve ebéd) angol szavakból ered és egy megkésett reggeli, valamint egy korai ebéd egyvelegét definiálja. Az elnevezés egyébként már több, mint 100 éves múltra tekint vissza, egészen pontosan Guy Beringertől ered a 19. századból. Az ő magyarázata a mai napig megállja a helyét, mely szerint “A brunch egy vidám társasági összejövetel, mely jóízű, kötetlen beszélgetéseken alapszik és segít elterelni a figyelmünket a hét ügyes-bajos dolgairól” – és milyen igaza van! Nincs rohanás, csacsoghatunk a barátokkal és közben még ehetünk is egy jót!

A hétvégék nálunk is Bestia brunch-csal indulnak, ahol igyekszünk a legjobbat adni nektek, hogy egy húzós hét után csak ennetek kelljen egy jót. Az étlapról nem hiányozhatnak a klasszikus fogások, mint a shaksuka, az angol reggeli, az avokádó toast vagy a libamáj, de aki egy is extrára vágyik, megkóstolhatja a füstölt lazac benedictet, a Bestia angus burgert, a tépett bárány szendvicset, vagy a cirspy tojást sült hideg malaccsászárral. Természetesen a brunch nem az igazi édesség nélkül, így bátran ajánljuk az amerikai palacsintát, a gofrit, vagy az egészséges vizeken evezőknek a granolát. Koccintáshoz tökéletesen megfelel a bloody mary, az espresso martini, vagy az extrémebb sakura punch! 

Ami biztos, hogy aki egyszer eljön hozzánk egy brunchra, az rá fog szokni! Mi szóltunk…